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30th.December,1899.

The Secretary,/ ‘ %y/ﬂ/zﬁﬁ

L ON DVO N.

Sir,

With reference to your letter of the 15th instant relating to
the caulking of steel or iron main or middle decks in vessels
building by the Northumberland Shipbuilding Co.Ltd for classification
by this Society:-

We beg to inform you that)as directed in your letter,we called
upon the builders on the 18th instant and informed them upon the
subjeet of eaulking these decks as instructed therein.

The builders then told us that they "were quite able to read
our Rules" and that they did not understand them to require other
than upper or weather decks to be caulked when of iron or steel.

We assured them that the intention of the Committee was that
where an iron or steel main or middle deck is fitted in spar deck
or three deck vessels in place of a complete wood deck the same
should be caulked and we desired them to accept that statement
from us on the authority of the Comuiittee.

The builders now inform us that they have fully determined

not to caulk steel or iron main or middle decks in vessels puilding




by them under our survey,upon the grounds that,whatever may be the

Committee's intention’the Rules do not require other than upper
or weather decks of steel or iron to be caulked.

They state that the paragraphs in Sections 41 and 42 relating

to caulking apply only to wood decks.
We are,Sir,

Your obedient Servants,
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